Metal Summer Fest 2007

Отож, поділюся своїми враженнями про сабжеве дійство 🙂 Правда поки що без відео. Як я вже казав, на початок фесту далеко спізнився, бо був на роботі, а потім заскочив перекусити. Прибіг десь майже опів на четверту… Там зустрів Валдіса, який сказав, що зараз виступає “Znich”. Мені невідомо було хто це і тому я заскочив в касу купити квитка і ми потопали за пивом. Повернувшись сіли розпивати його, а я час від часу фоткав людей, які зібрались. Чесно кажучи, зараз трохи жалкую, що на Зніч не пішов… Цікаво, що воно таке було.

Metal Summer Fest 2007 - Перед входом

Під час розпиття пива з ПК НАУ вийшла людина і на всю площу перед палацом культури рявкнув, що на сцену виходять “Vicious Crusade”. Залишивши надворі недопите пиво ми побігли всередину…

Розмістившись майже навпроти сцени я дістав фотик і потроху почав клямцати саундчек “Віскасів”. Там мене двічі потурбували охоронці поцікавившись чи є в мене акредитація 🙂 Але так як по умовам організаторів фотоапарати до 7 мегапикселів дозволялось юзати без акредитації, то я вільно вертався на місце. Нарешті Вішеси почали грати… Чорт! Вони супер в записі, але вживу це просто… просто… не знаю як описати словами. Коротше кажучи, слухаючи відчував такий собі оргазм вухами 😀 Єдине, що звук все ж можна було б викрутити і краще: коли темп гітар пришвидшувався голос солістки в цій какофонії чутно не було. Те ж саме, але в дещо меншій мірі стосується і скрипки. Точно всіх треків не згадаю, але ті з них, яких я знав слова (каюсь, Віскасів слухаю не так давно просто – не встиг ще вивчити), були: Lost Generation, Forbidden Tunes і, звісно, Land of Lakes.

Metal Summer Fest 2007 - Vicious Crusade - Татьяна Лабода
Metal Summer Fest 2007 - Vicious Crusade - Дмитрий Басик, Сергей Одинец и Алексей Гладыш
Metal Summer Fest 2007 - Vicious Crusade - Баграт Вартанян
Metal Summer Fest 2007 - Vicious Crusade - Татьяна Лабода и Алексей Вертель
Metal Summer Fest 2007 - Vicious Crusade - Дмитрий Басик
Metal Summer Fest 2007 - Vicious Crusade (1)

Цим закіничлась перша половина фесту і нас попросили залишити приміщення на півгодини, щоб провітрити його. За пивом бігти ще раз було ліньки, тому я знову прийнявся фотографувати оточуючих мимхохідь регочучи з деяких занадто ідейних нефорів, які примудрились влітку в таку спеку (їм пощастило ще, що вчора було набагато прохолодніше ніж позавчора) прийти на фест в бєрцах або косухах.

Нарешті в зал можна було заходити і ми потьопали всередину. На сцену вийшла “Аркона”. ІМХО, якесь воно занадто одноманітне і взагалі явно не моє… Хоча солістка в них, треба віддати їй належне, харизматична і дуже запальна – давно я не бачив, щоб людина так бігала по сцені, співала та ричала (саме так; не Анжела Глосоу, звісно, але…). Навіть заспівали одну пісню українською, чим мене дуже здивували.

Metal Summer Fest 2007 - Аркона - Маша (вокал)
Metal Summer Fest 2007 - Аркона - Маша (вокал)
Metal Summer Fest 2007 - Аркона - Сергій (гітара)

Тут одразу зроблю уточнення: всі групи в другій групі грали дуже урізані сети: буквально 4-5 пісень, бо Катарсис, як виявилося вже під кінець, не встигали на потяг.

“Аркону” на сцені змінили “Невидь”. По стилю дуже вже нагадують “Аркону”: теж pagan, теж жіночий вокал, але у них вокалістка лише співала і не ричала 🙂 Але тим не менш “Невидь” мені сподобалась більше. Може звук був кращий, а може тому що здались мелодійнішими за рахунок наявності клавіш…

Metal Summer Fest 2007 - Невидь
Metal Summer Fest 2007 - Невидь

Потім на сцену вийшов готичний колектив “Forgive-Me-Not”. Гм… Порівняно з іншими виконавцями вони звучали дуже вже м’яко – ледь не попсово. Грають непогано, але готєга є і краща. Набагато краща… Ну а так нічого особливого про них сказати не можу. Хіба те, що вони були дуже в тему і мої вуха нарешті відпочили після попередніх двох під нескладні мелодійні клавішні партії.

Фоток робив дуже мало, та й ті, що зробив не дуже якісні 🙁 Далі нарешті був Конквест. Власне, після Вішесів та Катарсиса (про який нижче) це була третя причина відвідати фест. Просто цікаво було, що вони зараз собою являють. Без Морте та Алєкса. А являють вони собою щось незрозуміле… З одного боку не так погано як я очікував, але і далеко не так гарно, як було раніше. Музика не постраждала (ба, навіть, без другої нітари стали звучати м’якше і більш звично) – талант, як то кажуть, не проп’єш. Але вокал… Коли Вася починав співати ми з Валдісом не могли стримати регіт. Він був жахливий :’-( Хоча Вася не раз зі сцени жалівся на те що охрип від передозу пива, але… Сподіваюсь вони до запису нового альбому знайдуть нового нормального вокаліста, бо при всьому моєму патріотизмі я ліцензійний альбом з подібним вокалом купляти не буду. А, ще у них новий барабанщик. Така теж харизматична особа – постійно вибігав з-за установки заводити публіку. А, ще: у Васі давно манія величі? Нє, я розумію, що гурт у нас в Києві дійсно відомий, але постійно це стверджувати, двічі представляти команду… Якось неприємний слід залишила така поведінка. По сету… З Фрозен Скай Конквест ніфіга не грав. Лише пісні з першого та нового, ще не записаного, альбому. Ну і, звісно, “Червону Руту”, яку орги @$%@#@%$^$#%$ нагло перервали напівслові, вирубивши звук, щоб Конквест звалив зі сцени і на неї вийшов Катарсис.

Metal Summer Fest 2007 - Conquest - W. Angel
Metal Summer Fest 2007 - Conquest - Louis Ray & Lady Dea
Metal Summer Fest 2007 - Conquest - Виктор Сербиин

Катарсис як і всі інші сходу почали робити саундчек, а їх манагер вибачився за те, що вони зіграють дуже коротку програму і пообіцяв, що приїдуть через півроку з 2.5-годинною програмою. Апаратура налаштована, під знаментиу “O Fortuna” Карла Орфа музиканти Катарсис виходить на сцену. Потібно сказати, що Катарсис в записі я слухав вперше і востаннє дуже давно. Пам’ятаю, що тоді не сподобалось, бо здалось якось занадто сухо… А тут признаюсь чесно: вживу я їх прослухав з великим задоволенням. “Catchy” рифи, гарний вокал… І якщо музика Конквеста мені подобається все ж більше, то вокал у Катарсиса буде явно покручє Конквеста в усі його часи. Якщо порівнювати з Епідемією – то взагалі небо і земля. Катарсис взуває їх по всім параметрам (ну, хіба що окрім популярності серед школярів 🙂 ) Коротше кажучи, на сольний виступ іду по-любому. Здається, вони якраз з так званих “Live”-гуртів, які краще слухати наживо. Ще приємна річ з виступу: це був єдиний російський гурт, який привітав нас з позавчорашнім святом 🙂 А от неприємна річ – це те, що саме під час зйомок відео на “Воин света” промінь лазера зі сцени випалив мені матрицю – там на відику видно як він чотири рази засвічував її, а потім вп’яте, схоже, спалив к чортам собачим. Я от тут ще почитав стосовно цього цікаву статтю на ixbt.com. Наскільки безпечний був той лазер для людей? Бо коли від мені попадав в очі, то доводилось їх зажмурювати.

Metal Summer Fest 2007 - Catharsis - Олег Жиляков
Metal Summer Fest 2007 - Catharsis - Олександр Тімонін, Олег ‘Mission’ Мішин & Julia Red
Metal Summer Fest 2007 - Catharsis - Олег ‘Mission’ Мішин

Після Катарсиса виступали Крюгєр. Музика мене їх не поперла абсолютно та ще й так на сон почало тягнути, що після першого треку ми залишили цей захід. Жаль лише, що фотик здох. У них класна басистка – чую я б накляцав дофіга фоток 🙂

Ну от, здається і усе. Додому причалапав ледь-ледь і одразу завалився дрихнути.

Sergii Gulenok

Sergii Gulenok

View Comments