Shinobi

Shinobi Подивився вчора “Шінобі” – японський фільм 2005-го року про гм… шінобі. Хоча у нас вони більш відомі під назвою “ніндзя” 😀 До речі, знімався по мотивам аніме “Basilisk“.

Отож… Сюжет – сопливий бойовик. Кароч, після об’єднання Японії під проводом Іеясу Токуґави час постійних воєн завершується. Відповідно необхідність в послугах кланів найманих вбивць поступово відпадає, але щоб винищити два самих майстерних з них Іеясу стравлює їх один з одним (а їм тільки того і треба – у них там типу ворожнеча вже 400 років, але їм хтось там заборонив воювати напряму). Тож він пропонує їм виставити по п’ять (в аніме – по 20, там серій багато 😀 ) воїнів з кожної сторони. Той клан, який переможе вирішить хто буде спадкоємцем Іеясу: старший чи молодший син. Ну і тут, звісно, любофф-маркофф між вихідцями з двох ворогуючих кланів шінобі. Звісно, вони попадають в ці п’ятірки, але з різних сторін… Отакеось.

З реальністю нічого спільного не має, хіба що окрім імені Іеясу та бажання останнього знищити подібні поселення, що виховували найманих вбивць 🙂 Точніше знищити, але по можливості переманити на свою сторону і трохи з іншою специфікою діяльності. Навіть якщо закрити очі на всю ту фантастику з якої складаються бої (анімешники, Наруто бачили? Ну, вважайте, шо ви приблизно здогадуєтесь про арсенал прийомів цих “шінобі”). Історичний факт, що в чистому полі шінобі програвали самураям на раз. Вбити десь там в спину тишком-нишком (сюрикеном, отруєним дротиком, тощо) – так, але обличчя в обличчя проти катани – без шансів. Ну і про якість там секретні техніки, звісно, теж маячня.

Графіка викликає суперечливі враження. З одного боку маса гарнющих краєвидів (лише зарадни них вже варто було б подивитись його), з іншого хоч і вельми гарні бої, але з нереалістичністю в рухах (компова графа занадто кидається в очі). На музику уваги не звернув…

До речі, рекомендую оце відео: http://torrents.net.ua/forum/viewtopic.php?t=56018
Якість – супер та ще й є японська та російська доріжки і англійські субтитри ^_^

Sergii Gulenok

Sergii Gulenok

View Comments