Enemies of God!

Хих. Кароч, повернувся я з Extreme Power Open Air, що проходив в клубі “Priviledge” Трохи зараннє, бо з половини Креатора довелось втекти, щоб нормально встигнути на метро. Але про все по порядку…

А для початку як то водиться про погане:

  • Обригани. Млін, їх сьогодні було “сто тищ мілліонов” (с) Я ще не бачив стільки на жодному з фестів. Думав дорогі квитки в фан-зону відлякнуть таких товаришів, але я помилявся. Їх там було дофіга і куди не перейди все одно одно стоятимеш в ліпшому випадку коло одного (в гіршому – трьох), який буде постійно за тебе хапатись чи спиратись, щоб не впасти.
  • Дощ. Правильно Мілле помітив, що “Open Air” фест в жовтні – ета крута, блін… Уже як би то не жарко, а тут хмарки набігли, орги здаться обіцяли першій фан-зоні плащ-палатки видати (взагалі з самого початку це звучало вельми утопічно), але як не важко здогадатись нічого подібного ніхто не робив. Тому під час виступу Cemetery of Scream стояли і мокли і мерзли під зливою.
  • Черги і давки на вході + затримки виступів груп. Переше – це традиція, тому я на ньому зупинятись не буду. Я звісно розумію, що групам потрібно налаштовувати апарат, але хіба не можна було подібні речі передбачити (тим паче, що це вже просто якась закономірність) і змістити початок виступу, щоб можна було подивитись виступ Креатора повністю?
  • Трешери на Анафемі. Це найменше зло з усього, що було, але воно таки було. Просто кричати “Кріейтор!” чи “Плеже ту кілл!” та тикати факи поки Анафема строїть апаратуру – це якось по-бидлячому. Я розумію, що вони прийшли на іншу команду, але… могли б собі пива піти попити за межами фан-зони.

Ну от і все, що з поганого загалом. Після того, як мене “окольцевали” я понісся до палатки з мерчем – купив турову хвутболку Креатора (картинка мну не дуже – занадто вже яскрава та дещо вульгарна, але все ж пам’ять) з написом “Terror in Kiev” та датою і місцем проведення цього виступу. До речі, зайва ця тканина на тілі мене, мабуть, навіть трохи спасла під час дощу. Пробрались з Валдісом в першу фан-зону – там виступала якась наша команда і ми нудьгували дивлячись її зі сходинок між рядами. Коли почався виступ поляків Cemetery of Scream, то ми підповзли в центр майже під сцену. Поляки справили двояке враження: деякі пісні ніби і нічого, а про деякі думалось “ну, трєтій сорт – нє брак”. Плюс їх виступ був сильно підмочений дощем. А соліст у них такий кумедний-кумедний.
Далі вийшла Анафема. Довго колупались з апаратурою – схоже дощ щось там намочив – але строілись-строілись і нарешті вистроїлись. Анафема порадувала. Дуже порадувала. Не чекав, що виступ гурту яка мелодійний грає пост-рок грає може так драйвово виступати. Звісно, як завжди на концертах примочки викручуються так, що навіть мелодійні речі стають мітааааалом. А от за що їм окрема поядка – так це за кавер на Пінк Флойдівський “Comfortably Numb” – це одна з моїх найулюбленіших пісень :pray: і я мріяв, щоб її хтось виконав, а я міг там хоч в приспіві підспівувати, а тут таке здійснення бажань. Кароч, ще раз дуже дякую за це Анафемі. Мммм… Ледь не забув: у них чудова робота з публікою. Той гітарист, що був зліва (на жаль, не знаю його імені) просто молодець.
Аморфіс. Знову довго-довго налаштовувались, але… здається звук все ж не вистроїли по-людськи. Тобто при всьому при тому, що по драйву виступу з Аморфісом може зрівнятись лише Креатор, звук на деяких піснях мені не сподобався – каша якась була. Та тим не менш Аморфіс були дійсно окрасою вечора. Total Eclipse, House of Sleep, маса інших і, звісно ж, Black Winter Day останньою – я на Креаторі так головою не махав як на Аморфісі. Жаль, що “Towards and Against” не зіграли – то був би взагалі рай. Соліст у них колоритний – своїми довжелезними дредами так махав, що закачаєшся і бігав та стрибав по сцені, що навіжений.
Креатор до підготовки підійшов ще серйозніш ніж попередні. Фонова картинка, бокові плакати, сцену розчистили від зайвої апаратури, а потім ще й апаратуру налаштовували… Зайняло це все більш ніж майже годину, але об 10-55 музиканти таки з’явились на сцені. І почався “terror in Kiev” (c) 😀 Мілле Петроза видався мені таким смішним повненьким коротунчиком. Але як же ж горланив все… Мені вокал вживу навіть більше сподобався ніж в записі. І мну теж трохи там підспівува ті уривки пісень, що знав. Особливо “Enemy of God” ^_^ Але, як попелюшка з балу довелося після треку “Suicide Terrorist” просуватись в сторону метро… Можна було, в принципі, ще на одну-дві пісні залишитись, але тоді вже був не факт чи попали б ми на останній поїзд метро.

В метро зустріли з компанією. Вони зайцями через пусті стіни, я так зрозумів, пробрались всередину території “Зеленого театру” і дивились концерт нахаляву 😀

P.S. Організаторам не дивлячись на деякі недоліки в роботі хочеться сказати спасибі і попросити привезти Kreator іще раз, щоб можна було таки оцінити виступ повністю.

Sergii Gulenok

Sergii Gulenok

View Comments