Скажений ковзанкодень

Anime skating

На минулому тижні відвідини податкової поламали мені багато планів, але тим не менш одну заплановану річ я встиг зробити і тепер нарешті маю власні ковзани – Botas Rental (ця модель призначена для прокату, що і видно з назви). Хотів взагалі-то Botas Crypton 161, але не було мого розміру, хоча це може і на краще, бо мені дуже-дуже подобаєтсья шнуровка верхньої частини ковзанів на Ренталі – там гачки замість дірок, дуже зручно шнурувати, плюс сидять на нозі майже як влиті (майже, бо вони поки твердуваті і мну намуляв вже мозоля на лівій нозі).

Так от… Оскільки вже ковзани купились, то треба було їх випробувати. Ще до власне покупки мною була запланована суботня організована вилазка на Льодовий на “з ранку і поки ноги триматимуть…” Але більшість друзів не змогли або поморозились (гррр!) і в результаті позавчора з самого ранку (тобто 11-ї, коли відкривається Льодовий) були лише ми з Веселим Роджером, а Фер з Катею підтягнулися вже під вечір. Та маю сказати, що це було просто фантастично. Шість годин на ковзанці, ну нехай з них ми там відпочивали в сумі години півтори, тобто в результаті близько 4.5 годин чистого ковзання ^__^ Чесно скажу: ноги нижче колін ввечері відчував ледь-ледь. На ковзанці спочатку як водиться помотали кола, відточили їзду з руками за спиною (не допомагаючи собі балансувати) і за деякий час облюбували вільне місце на повороті, де пару годин тренували розвороти. Аби мені хтось вранці сказав що я під кінець хоч і на маленькій швидкості і кострубато, але буду робити 360-градусний поворот на одному ковзані навколо осі – не повірив би. Але таки робив! 😎 Після таких навантажень на ноги думав, що сьогодні не зможу ходити, але все виявилось не так погано – турбують лише мозолі та коліна, а гомілки на диво працездатні. Та навантаження на ноги – добре і сподіваюсь, що це трохи допоможе і в кендо, бо зараз у мну зі стрибком є певна проблема, а покращення рівноваги знадобиться навесні, коли дістану з балкону сталевого двоколесного коня.

Але апетит приходить під час їжі. Мну тут надибав цікаву штуку: “Canadian school skates”: купа вправ на хокейну техніку катання на ковзанах які вчать в канадських шокейних школах. Так що планую повторити наступної суботи, але на цей раз вже з власною тренувальною програмою 🙄

P.S. Із цікавого: зробили собі невеличкий напівобід годині так о першій, повертаємося після нього на каток і якраз біля входу вже на ковзанці бачимо малесеньку дівчинку в рожевій курточці (років 4-5 мабуть). Переглянулись з Роджером і дружно так: “каваіі”. Ну справді: настільки милого створіння я здається ще не зустрічав.

Sergii Gulenok

Sergii Gulenok

View Comments